Guvernul de la Chişinău EXPULZEAZĂ cinci diplomaţi ruşi, spre nemulţumirea lui Igor Dodon/ Rusia ameninţă cu o ripostă DURĂ

Guvernul Republicii Moldova a anunţat, luni seară, expulzarea a cinci diplomaţi ruşi, decizia fiind criticată dur de preşedintele Igor Dodon, un politician prorus, relatează publicaţia Unimedia.

4173 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Chişinău EXPULZEAZĂ cinci diplomaţi ruşi, spre nemulţumirea lui Igor Dodon/ Rusia ameninţă cu o ripostă DURĂ

Guvernul de la Chişinău EXPULZEAZĂ cinci diplomaţi ruşi, spre nemulţumirea lui Igor Dodon/ Rusia ameninţă cu o ripostă DURĂ

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi personae non gratae şi au primit ordine de părăsire a Republicii Moldova.

Preşedintele Igor Dodon şi-a exprimat nemulţumirea. "Guvernul a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federaţia Rusă. Astăzi, i-a cerut ambasadorului ca cinci diplomaţi ruşi să părăsească teritoriul Republicii Moldova în decurs de 72 de ore. Mă declar profund indignat de această ostilitate afişată a diplomaţiei moldovene şi o condamn în mod categoric", a declarat Igor Dodon.

"Înţeleg, de asemenea, că aceasta e probabil o comandă care vine din Occident, poate de peste ocean, din partea celor care sunt îngrijoraţi că între Preşedinţia de la Chişinău şi Kremlin în sfârşit s-a creat un dialog constructiv şi eficient. Dar atenţionez cu toată responsabilitatea această guvernare că ea a acceptat să se implice în jocuri geopolitice deosebit de periculoase ale Bruxellesului şi ale Washingtonului în regiune. Jocuri ale structurii militare NATO", a adăugat Dodon.

MAE rus: Decizia Chişinăului de expulzare a cinci diplomaţi ruşi va primi de o ripostă dură

Decizia Guvernului Republicii Moldova de a expulza cinci diplomaţi ruşi este o lovitură care vizează poziţiile proruse ale preşedintelui Igor Dodon, a declarat Grigori Karasin, adjunct al ministrului rus de Externe, avertizând cu o ripostă "dură".

"În mod evident, ne gândim la o reacţie, va fi adecvată şi dură", a afirmat Grigori Karasin, citat de site-ul agenţiei Tass.

"În mod clar, considerăm decizia drept o lovitură dată politicilor de consolidare a relaţiilor între Chişinău şi Moscova, vizând inclusiv poziţiile preşedintelui moldovean Igor Dodon", a adăugat oficialul rus.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici