Guvernul Japoniei către tineri: Vă rugăm să beţi mai mult alcool. Motivul invocat de autorităţi

Agenţia Naţională de Impozite din Japonia solicită idei care ar putea încuraja mai mulţi cetăţeni tineri să consume alcool, în timp ce guvernul se teme de implicaţiile fiscale ale schimbării generaţiilor.

133431 afișări
Imaginea articolului Guvernul Japoniei către tineri: Vă rugăm să beţi mai mult alcool. Motivul invocat de autorităţi

Concursul mai puţin ortodox "Sake Viva!", susţinut de guvern, se încheie la începutul lunii septembrie şi invită persoanele cu vârste cuprinse între 20 şi 39 de ani să vină cu idei de afaceri pentru a revitaliza o industrie afectată de schimbările demografice, de pandemie şi de scăderea interesului, conform Financial Times.

Intervenţia planificată vine ca urmare a eşecului înregistrat de industria japoneză a băuturilor, în pofida campaniilor agresive de marketing, de a stopa scăderea pe termen lung a consumului de alcool în Japonia, care a început cu mai bine de un deceniu înainte de pandemie.

Impozitele pe produsele alcoolice reprezentau 3% din veniturile fiscale ale guvernului în 2011, dar au scăzut la 2% până în 2020, potrivit agenţiei fiscale. Guvernul Japoniei înregistrează un deficit bugetar cronic şi are datorii totale echivalente cu mai mult de două ori produsul intern brut al naţiunii.

O scădere a volumului total de alcool consumat în Japonia era inevitabilă odată ce populaţia autohtonă a început să se reducă în urmă cu peste un deceniu, iar proporţia cetăţenilor cu vârsta de peste 65 de ani a crescut la peste un sfert din ţară în urmă cu opt ani.

Potrivit cifrelor publicate de agenţia fiscală, consumul mediu anual de băutură pe adult din Japonia a scăzut de la 100 de litri pe an în 1995 la 75 de litri în anul fiscal 2020.

Tinerii japonezi, la fel ca mulţi alţii din generaţia lor din alte părţi ale lumii, beau mai puţin decât strămoşii lor şi, într-o proporţie tot mai mare, nu beau deloc.

Organizatorii speră că participanţii vor veni cu "produse şi modele noi", precum şi cu planuri de încurajare a consumului de alcool la domiciliu. De asemenea, ei speră să găsească modalităţi de a utiliza metaversul pentru a genera acel tip de bună dispoziţie care, în mod tradiţional, ar duce la deschiderea unei sticle.

Ministerul japonez al Sănătăţii a declarat că nu a cooperat cu agenţia fiscală la concursul său, dar că este în contact regulat cu aceasta în ceea ce priveşte problemele legate de alcool şi sănătate. Ministerul a adăugat că se aşteaptă ca această campanie să ţină cont de "cantitatea adecvată de alcool" care ar evita probleme majore de sănătate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici