Hillary Clinton şi Donald Trump s-au confruntat în ultima dezbatere televizată/ Hillary a invocat România pe tema avortului. Trump nu a spus dacă va recunoaşte rezultatul alegerilor - VIDEO

Hillary Clinton şi Donald Trump s-au întâlnit miercuri seara la Las Vegas pentru cea de-a treia şi ultima dezbatere televizată între cei doi candidaţi la preşedenţia Statelor Unite, cu mai puţin de trei zile înainte de alegerile programate pe data de 8 noiembrie, scrie BBC News online.

10926 afișări
Imaginea articolului Hillary Clinton şi Donald Trump s-au confruntat în ultima dezbatere televizată/ Hillary a invocat România pe tema avortului. Trump nu a spus dacă va recunoaşte rezultatul alegerilor - VIDEO

Hillary Clinton şi Donald Trump s-au confruntat în ultima dezbatere televizată înainte de alegeri

La fel ca de-a lungul întregii campanii electorale, dezbaterea a fost una tensionată, punctată de invective şi afirmaţii controversate. Cei doi candidaţi au refuzat să se salute, atât înainte cât şi după dezbaterea găzduită de Universitatea din Las Vegas şi moderată de jurnalistul Fox TV, Chris Wallace.

Unul dintre momentele cele mai controversate ale dezbaterii a fost refuzul lui Donald Trump de a spune dacă va accepta rezultatul scrutinului chiar şi în cazul în care va pierde.

"Voi vedea la momentul respectiv," a declarat Trump, adăugând că: "Voi spune la momentul respectiv. Voi păstra suspansul."

Hillary Clinton a comentant că afirmaţiile lui Trump în acest sens sunt "înficoşătoare."

"Dacă vă veţi uita pe listele cu votanţii, veţi vedea milioane de oameni (...) care sunt înregistraţi că ar trebuie să voteze dar care însă nu ar trebui să apară în lista," a mai afirmat Trump.

"El denigrează democraţia noastră," a comentat Clinton, "Sunt îngrozită că cineva care este candidatul unuia dintre cele două partide majore are o astfel de poziţie."

Candidata democrată a mai oferit şi alte exemple de cazuri în care Donald Trump a contestat rezultate care îi erau defavorabile.

"Chiar a fost un moment în care el nu a primit trei ani la rând un premiu Emmy pentru emisiunea sa, şi a început să scrie pe Twitter că premiile Emmy sunt aranjate," a afirmat Clinton, la care Trump a intervenit: "Ar fi trebuit să primesc".

"Aşa gândeşte Donald. Este amuzant, dar este şi foarte îngrijorător," a concluzionat Hillary Clinton.

Cu doar câteva ore înainte de dezbatere, Mike Pence, candidatul republican la funcţia de vicepreşedinte al SUA, a declarat: "cu siguranţă că vom accepta rezultatul acestor alegeri".

Un studiu realizat de un profesor de la Universitatea Loyola Law School a descoperit că din aproximativ 1 miliard de voturi exprimate în cadrul tuturor alegerilor din Statele Unite între 2000 şi 2014, au existat doar 31 de cazuri cunoscute de persoane care au votat în locul unui alt alegător.

În afirmaţiile sale privind posibile fraude electorale, Donald Trump a invocat un raport din 2012 al Pew Charitable Trusts. Potrivit datelor din raport, un număr de 24 de milioane de înregistrări înscrise în listele de votanţi nu mai sunt valide sau sunt incorecte din diferite motive. Unele dintre aceste erori se datorează faptului că numele unor persoane decedate sau care şi-au schimbat domiciliul nu au fost radiate. Însă raportul nu a descoperit dovezi şi nici nu a abordat chestiunea fraudelor electorale.

Într-o încercare de a asigura electoratului republican, Donald Trump a promis că va numi judecători cu "înclinaţii conservatoare" la Curtea Supremă, se va opune dreptului la avort, va proteja cel de-al doilea amendament din Consituţia Statelor Unite şi dreptul de a purta arma şi va deporta imigranţii ilegali.

Pe de altă parte, Hillary Clinton şi-a afirmat sprijinul pentru drepturile comunităţii LGBT, va apăra dreptul la avort şi se va opune anumitor prevederii din legislaţia privind comercializarea de arme.

"Vă pot spune că autorităţile nu au dreptul să se implice în deciziile pe care femeile le fac împreună cu familiile lor, în acord cu credinţele lor şi sfatul medicului. Şi susţin acest drept," a declarat Hillary Clinton.

Candidata democrată a menţionat şi România în contextul disputei privind dreptul la avort, afirmând că a călatorit în state unde "Guvernul obliga femeile să facă avort, precum China, sau unde obliga femeile sa nască, aşa cum se întâmpla în Romania."

Clinton a ridicat din nou problema presupusei intervenţii a Rusiei în alegeri, declarând că Vladimir Putin susţine alegerea lui Trump drept preşedinte pentru că îşi doreşte o marionetă la Casa Albă.

Trump a replicat prompt, spunând că Putin a "pacălit-o" de fiecare dată pe fosta secretară de Stat, adăugând că ea este o "marionetă"

Republicanul a declarat că preşedintele rus "Nu are deloc respect pentru ea, nu are deloc respect pentru preşedintele nostru şi asta e o problema foarte serioasă," adăugând că nu-l ştie pe Putin, însă probabil se va înţelege mai bine cu liderul rus decât Clinton, notează Reuters.

Cât priveşte acuzaţiile de hărţuire sexuală la adresa lui Trump, acesta a declarat că "Nimeni nu respectă femeile mai mult ca mine."

Trump a catalogat-o pe Hillary Clinton drept o "femeie rea" şi de-a lungul dezbaterii a spus despre aceasta că este mincinoasă.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici