Hosni Mubarak formează o comisie pentru modificarea Constituţiei

Preşedintele egiptean Hosni Mubarak a format o comisie în vederea modificării Constituţiei, a anunţat marţi vicepreşedintele Omar Suleiman.

49 afișări
Imaginea articolului Hosni Mubarak formează o comisie pentru modificarea Constituţiei

Hosni Mubarak formează o comisie pentru modificarea Constituţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mubarak a "semnat un decret prezidenţial în virtutea căruia a format o comisie care va avea ca misiune să aducă amendamente Constituţiei", a anunţat Suleiman la televiziunea publică, după o întâlnire cu preşedintele egiptean.

Un dialog naţional a fost lansat duminică între putere şi diferitele forţe ale opoziţiei, între care şi Fraţii Musulmani, în vederea unei "tranziţii paşnice a puterii pe baza Constituţiei".

Amendamentele care fac obiectul acestui dialog sunt legate de numărul candidaturilor la preşedinţie, precum şi de mandatul prezidenţial, în timp ce alegerile sunt prevăzute pentru septembrie.

Mubarak, aflat la putere de aproape 30 de ani, face obiectul unei mişcări de contestare populară fără precedent din 25 ianuarie. El a anunţat că nu va candida pentru un al şaselea mandat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici