Imagini şocante surprinse în Indonezia. Membri ai unei secte religioase linşaţi de musulmani

Presa indoneziană a difuzat luni o înregistrare video cu imagini şocante care surprinde membri ai unei mişcări religioase minoritare fiind linşaţi de numeroşi musulmani fără ca poliţia să intervină.

628 afișări
Imaginea articolului Imagini şocante surprinse în Indonezia. Membri ai unei secte religioase linşaţi de musulmani

Imagini şocante surprinse în Indonezia. Membri ai unei secte religioase linşaţi de musulmani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imaginile au fost filmate duminică într-un sat din vestul insulei Java, unde peste 1.000 de persoane, multe având săbii, au intervenit la apelul organizaţiilor islamiste pentru a împiedica o reuniune a sectei Ahmadiyah. Trei membri ai mişcării au fost omorâţi de mulţime.

Înregistrarea surprinde numeroşi bărbaţi care strigau "Mare este Allah" şi "kafir" ("necredincioşi"), atacând cu pietre două dintre victime.

Poliţia a anunţat că opt persoane au fost reţinute.

ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!

Preşedintele Indoneziei s-a declarat "profund preocupat" de acest atac, care intervine la inaugurarea "săptămânii armoniei între religii".

Preşedintele a subliniat că "trebuie susţinută Constituţia indoneziană, care nu permite atacurile interreligioase", conform unuia dintre consilierii săi, Daniel Sparingga.

Mişcarea Ahmadiyah are 500.000 de adepţi în Indonezia, unde peste 80 la sută dintre locuitori sunt musulmani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici