Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului i-a criticat pe Theresa May şi Donald Trump: Pericolele pentru întregul sistem al dreptului internaţional sunt foarte reale

Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, prinţul Zeid bin Ra'ad Zeid al-Hussein, a criticat, marţi, politicile promovate de către premierul britanic Theresa May, preşedintele american Donald Trump şi preşedintele filipinez Rodrigo Duterte, informează site-ul agenţiei Reuters.

471 afișări
Imaginea articolului Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului i-a criticat pe Theresa May şi Donald Trump: Pericolele pentru întregul sistem al dreptului internaţional sunt foarte reale

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului i-a criticat pe Theresa May şi Donald Trump: Pericolele pentru întregul sistem al dreptului internaţional sunt foarte reale

Oficialul ONU a criticat remarcile făcute de către Theresa May în timpul campaniei electorale, în care a sugerat că legile pot fi schimbate dacă împiedică lupta împotriva terorismului.

"Oricare ar fi fost intenţiile din spatele acestor remarci, acestea au fost deosebit de regretabile, un cadou de la un important lider occidental pentru fiecare figură autoritaristă din întreaga lume care încalcă fără ruşine drepturile omului, sub pretextul luptei împotriva terorismului", a spus Zeid Ra'ad al-Hussein, în cadrul unui discurs susţinut la Londra.

Înaltul Comisar pentru Drepturile Omului consideră că Donald Trump şi Rodrigo Duterte au "încălcat tabuuri de lungă durată", prin faptul că au sprijinit tortura şi crimele extrajudiciare.

"Pericolele pentru întregul sistem al dreptului internaţional sunt, prin urmare, foarte reale. Aceste puncte de vedere au o anumită rezonanţă pentru o parte a publicului care nu este conştient de importanţa legilor internaţionale privind drepturile omului - sunt adesea văzute ca fiind prea îndepărtate de viaţa de zi cu zi, prea avocăţească, prea activistă, în cele din urmă prea ciudată", a spus Zeid Ra'ad al-Hussein.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici