Incendiile de pădure din Portugalia au provocat şapte morţi în rândul pompierilor

Incendiile din Portugalia au provocat moartea celui de-al şaptelea pompier, decedat la spitalul din Coimbra (centru) unde era internat de la 29 august, conform unei surse medicale citate de AFP.

175 afișări
Imaginea articolului Incendiile de pădure din Portugalia au provocat şapte morţi în rândul pompierilor

Incendiile de pădure din Portugalia au provocat şapte morţi în rândul pompierilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbatul, în vârstă de 51 de ani şi membru al pompierilor voluntari din Valenca, a fost grav rănit la Saufins (nord).

După mai bine de o lună de incendii continue, pompierii portughezi au avut parte de primul răgaz joi după-amiază, când niciun incendiu important nu a fost raportat de protecţia civilă.

Focul a distrus peste 94.000 de hectare de pădure din ianuarie până în august, adică cu 25 la sută mai mult ca în 2012 în timpul aceleiaşi perioade, conform unui bilanţ al Institutului de conservare a naturii şi pădurilor (ICNF).

Poliţia judiciară a anunţat joi că a arestat 58 de presupuşi autori ai incendiilor de la începutul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici