Incident armat într-o uzină din Elveţia. Trei oameni au fost ucişi

Un incident armat a avut loc miercuri dimineaţă într-o fabrică din Menznau, în centrul Elveţiei, soldându-se cu mai mulţi morţi şi răniţi grav, a anunţat poliţia. Trei persoane au fost ucise, între care autorul atacului armat, miercuri, potrivit poliţiei, citată de postul public de televiziune elveţian RTS.

1643 afișări
Imaginea articolului Incident armat într-o uzină din Elveţia. Trei oameni au fost ucişi

Incident armat într-o uzină din Elveţia. Mai mulţi oameni au fost ucişi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Trei elicoptere militare ale REGA (asistenţa medicală aeriană) au evacuat patru grav răniţi la două spitale, a anunţat un purtător de cuvânt al REGA pentru AFP. În plus, o publicaţie locală, Willisauerer Bote, informează că întreprinderea a anunţat o "reducere a producţiei" din cauza colectării slabe a lemnului.

O linie telefonică de urgenţă a fost pusă în funcţiune pentru familiile şi angajaţii fabricii de PAL (plăci aglomerate din lemn), Kronospan, o societate austriacă lideră la nivel mondial în fabricarea plăcilor aglomerate din lemn.

Importante forţe de poliţie au fost mobilizate la faţa locului şi a fost delimitat un perimetru, a anunţat poliţia într-un comunicat, fără a preciza iniţial numărul victimelor, în timp ce un martor ocular a declarat că ar fi cinci morţi, potrivit cotidianului Luzerner Zeitung. Martorul a spus că o persoană ar fi intrat în cantina fabricii şi a deschis focul.

Menznau este situat în cantonul Lucerna.

La 2 ianuarie, o persoană în vârstă de 33 de ani a ucis trei femei şi a rănit doi bărbaţi în satul Daillon, din cantonul Valais, trăgând peste zece focuri cu două arme pe străzile localităţii, după care a fost rănit de poliţie.

Conform numărului armelor deţinute de către cetăţeni, Elveţia este a treia ţară din lume, după Statele Unite şi Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici