Incident armat şi luare de ostatici într-un cinematograf din Germania. Autorităţile exclud un atac terorist. Autorul atacului a fost împuşcat mortal - FOTO/ VIDEO

Un bărbat a deschis focul şi a luat ostatici într-un cinematograf din sud-vestul Germaniei, relatează presa germană. Autorităţile germane au exclus ipoteza unui atac terorist.

11118 afișări
Imaginea articolului Incident armat şi luare de ostatici într-un cinematograf din Germania. Autorităţile exclud un atac terorist. Autorul atacului a fost împuşcat mortal - FOTO/ VIDEO

Incident armat şi luare de ostatici într-un cinematograf din Germania. Autorul atacului a fost împuşcat mortal - FOTO/ VIDEO (Imagine Twitter)

UPDATE 19:20 Autorităţile germane exclud ipoteza unui act terorist în incidentul din cinematograf

Autorităţile germane au exclus ipoteza unui atac terorist în incidentul produs la un cinematograf din oraşul Viernheim, fiind privilegiată posibilitatea unui gest al unui extremist care ar fi avut probleme psihice.

Conform unei reconstituiri realizate de presa germană, un bărbat care părea să aibă o armă a pătruns în jurul orei 15.00 în cinematograful Kinoplis din Viernheim şi ar fi tras focuri de armă în aer.

Nu este clar dacă individul avea o armă reală sau una de jucărie.

În scurt timp, agenţi ai forţelor speciale au descins în cinematograful în care erau zeci de persoane şi l-au împuşcat mortal pe autorul luării de ostatici, identificat de presă ca fiind neonazistul Samuel Hydenburger. Identitatea autorului atacului nu a fost dezvăluită de autorităţi.

Poliţia germană a dat asigurări că nicio altă persoană nu a fost rănită în incidentul atribuit unui extremist care ar fi avut probleme psihice.

Însă, potrivit presei, între 25 şi 40 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat gaze lacrimogene folosite de agenţii unităţilor antiteroriste.

UPDATE 18:07 - Autorul atacului comis într-un cinematograf din sud-vestul Germaniei este mort, anunţă surse din cadrul Ministerului german de Interne.

Conform presei germane, autorul atacului - neonazistul Samuel Hydenburger - a fost împuşcat mortal în cursul descinderii forţelor speciale.

Cel puţin 25 de persoane au fost rănite după ce individul intrase înarmat în cinematograful Kinopolis din Viernheim, un orăşel situat în sud-vestul Germaniei, la 50 de kilometri de Frankfurt.

Potrivit unor surse, răniţii au fost victimele gazelor lacrimogene care ar fi fost folosite de autorul luării de ostatici sau de către poliţie.

Informaţia privind moartea autorului atacului a fost confirmată de Peter Beuth, ministrul regional de Interne.

Peter Beuth a precizat că a avut loc un schimb de focuri între poliţie şi autorul luării de ostatici, iar suspectul a fost împuşcat mortal.

UPDATE 17:54 - Autorul atacului armat comis într-un cinematograf din sud-vestul Germaniei ar fi fost împuşcat mortal, anunţă surse din cadrul Ministerului german de Interne.

Conform revistei Bild, unităţi speciale ale poliţiei au descins în cinematograful Kinopolis din Viernheim, arestându-l pe bărbatul care luase ostatici.

Un bărbat a deschis focul şi a luat ostatici, joi, într-un cinematograf din sud-vestul Germaniei, zeci de persoane fiind rănite.

Incidentul a avut loc într-un cinematograf din orăşelul german Viernheim, în sud-vestul Germaniei.

Un bărbat înarmat, având cagulă pe faţă, a intrat într-un cinematograf şi a deschis focul.

Conform unor surse citate de publicaţia Die Welt, bărbatul deschis focul la întâmplare vizând spectatori, rănind între 25 şi 50 de persoane.

Nu este clar care este motivaţia autorului atacului, dar incidentul ar putea avea caracter terorist.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici