India: 12 femei gravide au murit în decurs de zece zile, într-un spital

Douăsprezece femei gravide au murit în decursul a zece zile, într-un spital public din India, iar alte cinci sunt în stare gravă în urma unei injecţii cu un lichid suspectat a fi contaminat, se arată în presa locală de vineri.

43 afișări

Primul deces a avut loc în 13 februarie, la spitalul Umaid de Jodhpur Rajasthan. "A fost nevoie de 12 decese pentru ca autorităţile guvernamentale să se trezească", notează cotidianul "The Indian Express", citat de Agenţia France Press.

"Toate femeile au murit din cauza unei grave hemoragii şi noi credem că aceasta ar putea fi de la infecţia în urma administrării unei injecţii intravenoase", a declarat directorul spitalului.

Femeile decedate ajunseseră toate la termenul de naştere. Doi bebeluşi au murit în vitro, în timp ce alţi zece au supravieţuit, iar viaţa lor nu este în pericol.

Poliţia a deschis o anchetă privind firma locală care a distribuit lichidul suspect, dar şi fabricantul indian.

"Am declanşat ancheta şi verificăm stocul suspect", a comentat comisarul de poliţie din Jodhpur.

India are un sistem medical cu două nivele, pe de o parte spitalele publice sunt slab dotate, la limita insalubrităţii, iar, pe de altă parte, centrele medicale private sunt dotate cu infrastructură modernă, unde este tratată elita ţării şi occidentalii.

În iulie anul trecut, presa nota că în şase luni cel puţin opt copii au fost infectaţi cu virusul HIV/SIDA, în urma unor transfuzii în acelaşi spital din Jodhpur, în timp ce alţi 43 au contactat hepatită de tip C.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici