India a lansat accidental o rachetă către Pakistan. Cum au reacţionat autorităţile pakistaneze la aflarea incidentului

  • O defecţiune tehnică ar fi deviat cursul unei rachete lansate din India
  • Proiectilul a ajuns în ţara vecină, Pakistan
  • India şi Pakistan împart o veche dispută teritorială în Kashmir, unde episoade violente pot izbucni oricând, situaţia fiind volatilă în regiune
6795 afișări
Imaginea articolului India a lansat accidental o rachetă către Pakistan. Cum au reacţionat autorităţile pakistaneze la aflarea incidentului

Sursa foto: Profimedia

India a declarat vineri că a lansat accidental o rachetă în Pakistan săptămâna aceasta din cauza unei „defecţiuni tehnice”. Versiunea indiană asupra evenimentelor este că în timpul unei operaţiuni de rutină, racheta ar fi scăpat de sub control. Pakistanul l-a convocat pe reprezentantul Indiei pentru a oferi explicaţii.

„La 9 martie 2022, în cursul unei întreţineri de rutină, o defecţiune tehnică a dus la tragerea accidentală a unei rachete. Racheta a aterizat într-o zonă din Pakistan. În timp ce incidentul este profund regretabil, este, de asemenea, o chestiune de uşurare faptul că nu au existat pierderi de vieţi omeneşti”, a declarat Ministerul Indian al Apărării.

Oficialii pakistanezi au declarat că racheta era neînarmată şi s-a prăbuşit în apropierea oraşului Mian Channu, din estul ţării, la aproximativ 500 km de capitala Islamabad. Experţii militari au avertizat în trecut despre riscul accidentelor sau calculelor greşite din partea vecinilor care deţin arme nucleare.

India şi Pakistan au purtat trei războaie şi s-au angajat în numeroase ciocniri armate pentru a deţine controlul în regiunea Kashmir.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici