Inscripţii anticreştine, pe zidurile unei biserici româneşti din Ierusalim

Inscripţii anticreştine au fost scrise pe zidurile Bisericii ortodoxe române "Sfântul Gheorghe" din Ierusalim, anunţă autorităţile israeliene citate de Times of Israel.

657 afișări
Imaginea articolului Inscripţii anticreştine, pe zidurile unei biserici româneşti din Ierusalim

Inscripţii anticreştine, pe zidurile unei biserici româneşti din Ierusalim - Times of Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cuvinte ofensatoare împotriva lui Hristos şi sintagma "Regele David pentru evrei" au apărut pe zidurile Bisericii ortodoxe române cu hramul "Sfântul Gheorghe", situată pe strada Hahoma Hashlishit din Ierusalim, în apropierea unui cartier al evreilor ultraortodocşi (haredi).

Inscripţiile au fost descoperite de membri ai lăcaşului de cult în cursul nopţii de joi spre vineri. "Este un act de extremism", a declarat o călugăriţă româncă, sub protecţia anonimatului. Vopseaua a fost ştearsă în scurt timp de pe zidurile bisericii.

În urmă cu câteva zile, pe o clădire din centrul vechi al Ierusalimului a fost scris mesajul "Moarte arabilor", iar pe ziduri din Ierusalimul de Vest au fost desenate svastici.

În ultimele luni, coloniştii extremişti şi grupuri de extremă-dreapta au intensificat agresiunile împotriva palestinienilor, arabilor israelieni şi chiar împotriva armatei israeliene, după o serie de atacuri atribuite palestinienilor şi în contextul unor decizii controversate ale Guvernului israelian care afectează comunitatea haredi (evreii ultraortodocşi).

Episcopii catolici din zona Ierusalimului au exprimat "preocupare" în legătură cu multiplicarea actelor de vandalism ce vizează locaşuri de cult creştine înainte de vizita papei Francisc în regiune, programată în perioada 24-26 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici