Intervenţie RARĂ a conducerii Bisericii Ortodoxe: Recomandarea făcută grecilor de arhiepiscopul Ieronim al II-lea

Primatul Bisericii Ortodoxe din Grecia, arhiepiscopul Ieronim al II-lea al Atenei, s-a alăturat taberei "da", proeuropeană, cu patru zile înainte de referendumul asupra programului de salvare a ţării, relatează postul Radio Vatican în pagina electronică.

3188 afișări
Imaginea articolului Intervenţie RARĂ a conducerii Bisericii Ortodoxe: Recomandarea făcută grecilor de arhiepiscopul Ieronim al II-lea

Primatul Bisericii Ortodoxe din Grecia se alătură taberei "da" înainte de referendum

Ieronim i-a îndemnat miercuri pe greci să rămână "în inima Europei", într-una dintre rarele intervenţii publice ale arhiepiscopului, care evită cu scrupulozitate să se pronunţe asupra unor probleme de politică şi unor probleme controversate, în general.

Ieronim este una dintre cele 85 de personalităţi care îndeamnă la un vot "da" duminică, adică la acceptarea ultimelor condiţii propuse de creditori, indiferent cât de grele ar fi ele, astfel încât să fie redeschise băncile şi să se pună capăt paraliziei economice a ţării.

Din contră, premierul Alexis Tsipras îi îndemna în aceeaşi zi pe greci să voteze "nu" şi să respingă ceea ce a prezentat drept elemente nedemocratice şi de dominaţie care, în opinia sa, împing Grecia în abis.

Televiziunile transmit imagini cu pensionari care stau la cozi să încaseze maximum 120 de euro din pensii, ilustrând amărăciunea şi umilinţa grecilor, "ceea ce nu este o veste bună pentru Tsipras şi partidul său de extremă stânga Syriza, (la referendumul de) duminică", comentează Radio Vatican.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici