Inundaţii devastatoare în India: Cei peste 5.700 de dispăruţi sunt consideraţi morţi - GALERIE FOTO

Autorităţile indiene au anunţat luni că cele 5.748 de persoane date dispărute după inundaţiile care au afectat în iunie nordul ţării sunt considerate decedate.

14474 afișări
Imaginea articolului Inundaţii devastatoare în India: Cei peste 5.700 de dispăruţi sunt consideraţi morţi - GALERIE FOTO

Inundaţii devastatoare în India: Cei peste 5.700 de dispăruţi sunt consideraţi morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un număr de "5.748 de persoane sunt date dispărute şi procedurile de compensare financiară pentru familiile lor vor începe mâine (marţi), presupunându-se că sunt moarte", a declarat şeful Guvernului din Uttarakhand, statul cel mai afectat de intemperii şi alunecări de teren cauzate de un muson ce a afectat ţara mai devreme decât de obicei.

VEZI GALERIA FOTO

În plin sezon turistic în nordul Indiei, unde temperaturile sunt mai moderate, nivelul râurilor a crescut, distrugând case şi chiar sate întregi.

Guvernul a promis câte 500.000 de rupii (aproximativ 6.300 de euro) familiilor fiecărei victime a intemperiilor din 15 iunie.

Vijay Bahuguna a precizat că fiecare stat indian va suporta indemnizaţiile pentru locuitorii săi afectaţi de inundaţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici