Ion Cristoiu, despre racheta din Polonia: A fost un mare exerciţiu. S-a testat solidaritatea NATO şi presa

  • Ion Cristoiu: Au fost mai multe scopuri ale acestei manevre. Dacă liderii NATO, în frunte cu Klaus Iohannis, nu ar fi ştiut la 2 minute ce e asta, noi trebuie să ne vârâm în grote pentru că s-a petrecut pe teritoriul NATO, nu în Alaska, era într-un climat în care se supraveghează totul, în care trebuie să fii foarte atent, în care s-a ştiut.
  • Ion Cristoiu: S-a verificat solidaritatea alianţei, nimeni nu a ieşit din front. S-a testat presa şi, după părerea mea, concluzia a fost neliniştitoare şi anume că presa a îndemnat la război. O mare problemă pe care o vor avea occidentalii va fi că toţi sunt viteji. Presa nu a îndemnat la prudenţă
  • Ion Cristoiu: O altă concluzie care nu are nicio legătură cu politicienii. Câtă vreme acolo e război, totul e posibil. Una din concluzii pe care ar fi trebuit să o tragă mulţi oameni e hai să terminăm. Este imposibil să nu se întâmple. Nu ştii. Putea racheta să cadă peste Varşovia.
62551 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre racheta din Polonia: A fost un mare exerciţiu. S-a testat solidaritatea NATO şi presa

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că racheta prăbuşită în Polonia a făcut parte dintr-un exerciţiu deoarece este puţin probabil ca NATO să nu fi ştiut ce se întâmplă pe teritoriul său în condiţiile războiului din Ucraina şi a unei monitorizări stricte.

“Au fost mai multe scopuri ale acestei manevre. Dacă liderii NATO, în frunte cu Klaus Iohannis, nu ar fi ştiut la 2 minute ce e asta, noi trebuie să ne vârâm în grote pentru că s-a petrecut pe teritoriul NATO, nu în Alaska, era într-un climat în care se supraveghează totul, în care trebuie să fii foarte atent, în care s-a ştiut. Un avion NATO a monitorizat orice traiectorie de rachetă. Şi dacă tragi cu arma la nuntă, se monitorizează. Păi dacă noi credem că NATO, cu toată maşinăria ei de supraveghere planetară nu au ştiut la un minut...  ei au ştiut şi când a pornit racheta pentru că a fost lansată greşit, potrivit anchetei. Deci nici măcar nu a fost o rachetă ucraineană care a lovit una rusească. Deci a pornit de la ucraineni. Au dat-o din greşeală. Dacă NATO nu ar fi ştiut la un minut sau chiar în timpul traiectoriei, atunci noi trebuie să fugim”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la SMART TV.

Ion Cristoiu spune că unul din scopurile acestui exerciţiu a fost testarea solidarităţiii NATO şi a presei, aceasta din urmă oferind o concluzie neliniştitoare: a îndemnat la război, nu la prudenţă.

„În primul rând a fost scopul unui mare exerciţiu să vadă mecanismul dacă în cazul în care Rusia ar ataca. S-a verificat solidaritatea alianţei, nimeni nu a ieşit din front. S-a testat presa şi, după părerea mea, concluzia a fost neliniştitoare şi anume că presa a îndemnat la război. O mare problemă pe care o vor avea occidentalii va fi că toţi sunt viteji. Presa nu a îndemnat la prudenţă. Marea presă a lumii a îndemnat să activăm articolul 5, să cutare... hai să vedem la România. Dvs ştiţi că e o chestiune de siguranţă naţională? Dă o televiziune ştirea că 20 de români au fost măcelăriţi de unguri în Covasna. Şi în loc să vină o altă televiziune să zică bă, stai, zice nu, şi amplifică, şi amplifică şi aşa încălzeşti opinia publică. Ca şi în martie 1990, românii se duc cu furcile să-i bată pe ăia. Şi asta a fost un test pentru că oricît ai încerca tu să ţii sub control, nu ţii opinia publică. Şi a mai avut şi acest rol de a mai activa războiul, care s-a împotmolit mediatic”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că o altă concluzie a ceea ce s-a întâmplat marţi în Polonia este că atâta timp cât este război, totul este posibil.

„O altă concluzie care nu are nicio legătură cu politicienii. Câtă vreme acolo e război, totul e posibil. Una din concluzii pe care ar fi trebuit să o tragă mulţi oameni e hai să terminăm. Este imposibil să nu se întâmple. Nu ştii. Putea racheta să cadă peste Varşovia. Cade prost o rachetă, s-a văzut că nu verifică nimeni, că reacţiile sunt emoţionale şi oricând se poate întâmpla ceva acolo. Dar nu cred că se va încheia, contrar iluziilor de la noi”, a conchis publicistul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici