Iordania a doborât un avion fără pilot în apropiere de frontiera cu Siria

Iordania a doborât, vineri, un avion fără pilot care survola guvernoratul Mafraq, în apropiere de frontiera cu Siria, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de securitate,

996 afișări
Imaginea articolului Iordania a doborât un avion fără pilot în apropiere de frontiera cu Siria

Iordania a doborât un avion fără pilot în apropiere de frontiera cu Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"A fost o încălcare a spaţiului aerian iordanian. Iordania va lua măsuri (...) după identificarea acestei drone", a adăugat oficialul citat.

Potrivit acestuia, drona survola o zonă din apropierea taberei Zaatari, care găzduieşte circa 100.000 de refugiaţi sirieni.

"Nu au existat răniţi. Forţele armate au delimitat zona în care drona a fost doborâtă de o rachetă antiaeriană şi au demarat o anchetă" pentru identificarea aparatului, a adăugat acest oficial.

Un martor a povestit că a "auzit o explozie puternică în apropiere de Zaatari", apoi a văzut "un obiect neidentificat căzând".

Iordania, care găzduieşte peste 600.000 de refugiaţi sirieni, este acuzată de Damasc că susţine rebelii care luptă împotriva regimului lui Bashar al-Assad de peste trei ani, însă Ammanul a dezminţit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici