Irak: Rebeli înarmaţi au ucis 14 şoferi de camioane

O bandă armată a ucis 14 şoferi de camioane înainte de a fura vehiculele acestora pe o şosea la nord de Bagdad, în timp ce alte zeci de rebeli au atacat un oraş vecin, conform unui resposabil administrativ local.

345 afișări
Imaginea articolului Irak: Rebeli înarmaţi au ucis 14 şoferi de camioane

Irak: Rebeli înarmaţi au ucis 14 şoferi de camioane (Imagine: Arhiva AFP/ Mediafax Foto)

Bandiţii au executat şoferii la aproximativ zece kilometri sud de oraşul Sulaiman Bek care se afla deja sub atacurile rebelilor miercuri seară, a declarat Mohamed al-Bayati.

Lupta, aflată încă în desfăşurare, s-a soldat până în prezent cu un rănit în rândul civililor, a declarat acesta.

Suleiman Bek a fost cucerit pentru scurt timp la sfârşitul lui aprilie de rebeli, care s-au retras apoi în virtutea unui acord dintre conducătorii tribali şi responsabilii guvernamentali, permiţând forţelor de securitate să reintre în oraş.

Această lovitură de forţă a rebelilor intervine în cursul unei amplificări a violenţelor începute la 23 aprilie când forţele de securitate şi manifestanţii antiguvernamentali s-au confruntat în apropiere de oraşul Hajiwah (nord), provocând 53 de morţi.

Zeci de alte persoane au murit în urma a numeroase violenţe, în special represalii împotriva forţelor de securitate.

Confruntările recente ridică la 680 de morţi bilanţul violenţelor în luna iulie, reprezentând luna cu cele mai multe victime din acest an.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici