Irakul a primit elicoptere de luptă din partea Rusiei

Irakul a primit mai multe elicoptere de luptă de tip Mi-28 din partea Rusiei, acestea urmând să fie folosite în lupte împotriva insurgenţilor sunniţi, care au ocupat largi teritorii la nord, est şi vest de Bagdad, capitala ţării, a anunţat sâmbătă Ministerul irakian al Apărării, relatează AFP.

364 afișări
Imaginea articolului Irakul a primit elicoptere de luptă din partea Rusiei

Irakul a primit elicoptere de luptă din partea Rusiei (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ministerul nu precizează câte elicoptere a primit din partea Rusiei şi nici cu ce sumă au fost achiziţionate.

Într-o înregistrare video postată pe un site de Internet apare un hangar în care se află mai multe din aceste elicoptere antiblindate capabile să efectueze zboruri în orice moment, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Insurgenţi sunniţi, conduşi de gruparea ultraradicală Stat Islamic (SI), au lansat la 9 iunie o ofensivă-fulger care le-au permis să ocupe vaste teritorii la nord, est şi vest de Bagdad.

Lipsa sprijinului aerian este una din principalele provocări cu care se confruntă militarii irakieni în tentativa de a-i respinge pe jihadişti.

Bagdadul a achiziţionat deja elicoptere de tip Mi-35 şi avioane de vânătoare de tip Su-25 de la Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici