Iranul a pregătit nave-capcană pentru blocarea Strâmtorii Ormuz - oficial american

Iranul a pregătit nave-capcană care ar putea fi utilizate pentru blocarea Strâmtorii Ormuz, dar Forţele Navale americane pot împiedica blocarea acestei rute maritime, anunţă un comandant militar american

1077 afișări
Imaginea articolului Iranul a pregătit nave-capcană pentru blocarea Strâmtorii Ormuz - oficial american

Iranul a pregătit nave-capcană pentru blocarea Strâmtorii Ormuz - oficial american

Iranul a ameninţat de curând că ar putea bloca traficul maritim în Golful Persic sau ar putea ataca forţele americane din regiune ca reacţie la eventuale raiduri aeriene.

"Au multiplicat numărul submarinelor şi al navelor militare rapide", a declarat viceamiralul american Mark Fox. "Unele ambarcaţiuni au fost dotate cu dispozitive explozive ce pot fi folosite în atacuri-sinucigaşe", precizează oficialul american.

Iranul dispune în prezent de zece submarine.

Experţii militari afirmă însă că Flota a Cincea a Forţelor Navale americane - care patrulează în Golful Persic - este mult mai puternică decât Forţele Navale iraniene.

Întrebat dacă Forţele Navale americane sunt pregătite de confruntări în Golful Persic, Fox a răspuns: "Suntem foarte vigilenţi, avem o paletă largă de opţiuni şi suntem pregătiţi. Dacă s-ar întâmpla la noapte? Suntem pregătiţi astăzi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici