Islamiştii somalezi shebab, afiliaţi Al-Qaida, au ameninţat Kenya cu noi atacuri

Un purtător de cuvânt al insurgenţilor shebab a ameninţat Kenya cu noi atacuri, în cazul în care Nairobi nu îşi retrage trupele mobilizate începând din 2011 în Somalia în lupta împotriva insurgenţilor islamişti, potrivit unei înregistrări audio postate marţi pe Internet.

338 afișări
Imaginea articolului Islamiştii somalezi shebab, afiliaţi Al-Qaida, au ameninţat Kenya cu noi atacuri

Islamiştii somalezi shebab, afiliaţi Al-Qaida, au ameninţat Kenya cu noi atacuri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Adresăm un avertisment Guvernului kenyan şi tuturor celor care îl susţin", declară Sheikh Ali Mohamud Rage, un purtător de cuvânt shebab, referindu-se la sângerosul atac revendicat de mişcarea sa împotriva centrului comercial Westgate de la Nairobi.

"Dacă vor pacea, să plece de pe teritoriul nostru, să nu se mai amestece în afacerile noastre, că ne elibereze prizonierii şi să înceteze orice formă de luptă împotriva religiei noastre", enumeră el.

"În caz contrar, acest lucru este doar un avertisment a ceea ce vom face" în viitor şi "trebuie să vă aşteptaţi la zile negre", adaugă Rage în mesajul său, în arabă, înregistrat luni şi difuzat marţi după-amiaza pe contrul de Twitter al insurgenţilor shebab, afiliaţi Al-Qaida, şi pe forumuri islamiste.

Atacul de la Nairobi, care s-a soldat cu cel puţin 62 de morţi pentru moment, este "un răspuns al naţiunii islamice faţă de ingerinţa în afacerile" Somaliei "din partea Guvernului Kenyei, un agent al evreilor", avertizează Rage.

"Încercăm să îi facem să îndure ceea ce fac ei să îndure (populaţia) în provinciile din sudul Somaliei", unde armata kenyană susţine Guvernul somalez împotriva insurecţiei, mai afirmă el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici