Israelul a instalat elemente antirachetă în apropiere de Ierusalim

Israelul a instalat elemente ale sistemului antirachetă în apropiere de Ierusalim, în contextul în care, pe scena internaţională, continuă ofensiva diplomatică americană în favoarea unei intervenţii militare în Siria.

344 afișări
Imaginea articolului Israelul a instalat elemente antirachetă în apropiere de Ierusalim

Israelul a instalat elemente antirachetă în apropiere de Ierusalim (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit corespondentului AFP, o baterie antirachetă a fost pusă în funcţiune la vest de Ierusalim.

Un purtător de cuvânt al armatei a refuzat să comenteze decizia de instalare a elementelor antirachetă.

"Am procedat la o evaluare a situaţiei de securitate şi am stabilit că Israelul nu trebuie să sporească nivelul de alertă în contextul situaţiei din Siria", a declarat Moshe Yaalon, ministrul israelian al Apărării.

"Nu ne implicăm în războiul din civil din Siria atât timp cât interesele nu ne sunt compromise", a insistat ministrul israelian.

La sfârşitul lunii august, elemente ale sistemului antirachetă Iron Dome au fost instalate în apropierea oraşului Tel-Aviv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici