Israelul a desfăşurat un raid aerian în Siria - VIDEO

Aviaţia militară israeliană ar fi desfăşurat un raid, joi sau vineri, în Siria, vizând fără îndoială armamentul destinat mişcării şiite libaneze Hezbollah, a anunţat vineri presa americană. Casa Albă şi Pentagonul au refuzat să comenteze.

4009 afișări
Imaginea articolului Israelul a desfăşurat un raid aerian în Siria - VIDEO

Israelul a lansat atacuri împotriva unor ţinte din Siria (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Senatorul prepublican Lindsay Graham a declarat în cadrul unei intervenţii publice că Israelul a bombardat Siria. "Israelul a bombardat Siria noaptea trecută", a declarat în cadrul unui dineu pentru strângerea de fonduri Graham, citat de site-ul de ştiri Politico.

"Agenţiile americane şi occidentale din cadrul serviciilor de informaţii au examinat date secrete care arată că Israelul a desfăşurat, foarte probabil, un raid aerian în perioada joi-vineri", a afirmat la rândul său postul de televiziune CNN, citând doi oficiali americani.

Potrivit postului MSNBC, care citează tot oficiali americani, "responsabili israelieni au recunoscut vineri seara că au lansat un raid care a atins interiorul Siriei".

Israelul nu ar fi vizat totuşi stocurile de arme chimice, potrivit CNN.

Un oficial american a precizat pentru postul de televiziune NBC News că raidul viza probabil sistemele de lansare de arme chimice.

Potrivit NBC, "principala ţintă a Israelului a fost o încărcătură de arme destinate Hezbollah în Liban".

Statul evreu a declarat adeseori că nu va permite transferul de arme din Siria către Hezbollahul şiit libanez.

Israelul a revendicat deja, cu jumătate de gură, responsabilitatea într-o operaţiune aeriană la sfârşitul lui ianuarie împotriva instalaţiilor mililtare din Siria, atrăgându-şi ameninţări din partea Iranului.

Preşedintele american Barack Obama a afirmat, la rândul său, vineri seara, că nu intenţionează a priori să trimită soldaţi americani pe teritoriul sirian dacă se va dovedi că regimul Bashar al-Assad a recurs la stocul de arme chimice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici