Israelul va găzdui săptămâna viitoare o conferinţă "istorică", a anunţat ministrul de Externe

Israelul va găzdui săptămâna viitoare o conferinţă regională "istorică", a declarat vineri ministrul de externe Yair Lapid, în timp ce discuţiile pentru relansarea unui acord nuclear cu Iranul rămân în impas.

3292 afișări
Imaginea articolului Israelul va găzdui săptămâna viitoare o conferinţă "istorică", a anunţat ministrul de Externe

Secretarul de stat american Antony Blinken şi miniştrii de externe din Emiratele Arabe Unite, Bahrain şi Maroc vor sosi în Israel pentru o serie de întâlniri diplomatice duminică şi luni, a declarat Lapid într-un comunicat.

Emiratele Arabe Unite şi Bahrainul au normalizat legăturile cu Israelul în 2020, în cadrul unui acord mediat de SUA, cunoscut sub numele de Acordurile Abraham, creând o nouă dinamică regională bazată pe preocuparea reciprocă faţă de Iran. Marocul i-a urmat exemplul anul trecut, iar cele două ţări au semnat vineri un memorandum de înţelegere privind cooperarea militară, a declarat pe Twitter purtătorul de cuvânt în limba arabă al armatei israeliene, Avichay Adraee, scrie Reuters.

Liderii Egiptului, Israelului şi Emiratelor Arabe Unite s-au întâlnit marţi în staţiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roşie pentru discuţii privind impactul economic al invaziei Rusiei în Ucraina şi influenţa Iranului, într-un moment de incertitudine cu privire la angajamentul de securitate al Washingtonului în regiune. Israelul şi Egiptul au semnat un tratat de pace în 1979.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici