Italia cere Maltei să primească nava cu refugiaţi într-unul dintre porturile sale / Spania se oferă să ajute Malta pentru salvarea imigranţilor

Ministrul de Interne italian, Matteo Salvini, a afirmat vineri că Malta ar trebui să permită ca nava sub pavilion olandez care ajută la salvarea a sute de imigranţi din largul coastelor libiene să acosteze în porturile sale întrucât nava se află acum în apele malteze, relatează Associated Press.

784 afișări
Imaginea articolului Italia cere Maltei să primească nava cu refugiaţi într-unul dintre porturile sale / Spania se oferă să ajute Malta pentru salvarea imigranţilor

Italia cere Maltei să primească nava cu refugiaţi într-unul dintre porturile sale

”Rugăm atât din punct de vedere uman cât şi politic Malta să îşi deschidă unul dintre porturi şi să permită ca aceşti oameni disperaţi să poată fi debarcaţi”, şi apoi să reţină nava, a spus acesta.

Malta a răspuns că ”va acţiona conform legilor şi convenţiilor în vigoare”, fără explicaţii suplimentare. Legile internaţionale specifică faptul că Malta trebuie să răspundă dacă sunt cel mai apropiat port unde nava poate acosta în siguranţă sau dacă a primit o cerere în acest sens din partea căpitanului vasului.

Reprezentanţii Misiunii Lifeline au transmis vineri că încă nu li s-a desemnat un port, în ciuda cererilor repetate. Aceştia au mai spus că pe timpul nopţii au mai fost urcaţi pe navă şi alţi pasageri şi se îndreaptă spre nord cu 234 de persoane la bord, precizând că a primit o solicitare din partea unui vas comercial pentru a ajuta la salvarea a 113 persoane.

Spania se oferă să ajute Malta pentru salvarea imigranţilor

Spania s-a oferit să sprijine Malta în cazul navei care transportă mai mult de 200 de refugiaţi salvaţi din apele Marii Mediterane, în contextul în care Italia le-a cerut autorităţilor malteze să o primească în porturile sale, a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului spaniol, potrivit Reuters.

”Am luat legătura cu autoritâţile din Malta pentru a le oferi sprijinul în caz că va fi nevoie de ajutor umanitar pentru persoanele aflate la bord în următoarele ore”, a transmis purtătoarea de cuvânt Isabel Celaa în cadrul unei conferinţe de presă care are loc ca urmare a întâlnirilor săptămânale ale cabinetului spaniol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici