Italia închide parţial spaţiul aerian, din cauza norului de cenuşă vulcanică

Autorităţile italiene au anunţat duminică închiderea parţială a spaţiului aerian în nordul peninsulei, între orele 6.00 şi 12.00 GMT (9.00 - 15.00, ora României), din cauza norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda.

30 afișări
Imaginea articolului Italia închide parţial spaţiul aerian, din cauza norului de cenuşă vulcanică

Italia închide parţial spaţiul aerian, din cauza norului de cenuşă vulcanică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autoritatea pentru aviaţie civilă (ENAC) a precizat că închiderea spaţiului aerian afectează partea de nord a ţării, inclusiv aeroporturile Malpensa şi Linate din Milano, dar nu şi pe cele de la Veneţia, Trieste şi Rimini.

ENAC a luat decizia de restricţionare a traficului pe baza ultimului buletin al centrului european Eurocontrol, care a anunţat o densitate a cenuşii vulcanice "incompatibilă cu parametrii de securitate stabiliţi de constructorii de motoare de avion".

Totuşi, ministrul italian al Transporturilor, Altero Matteoli, a apreciat că spaţiul aerian ar putea fi redeschis înainte de ora 12.00 GMT (15.00, ora României). "Redeschiderea ar putea fi posibilă la sfârşitul dimineţii", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici