Japonia anunţă o consolidare a capacităţilor militare pentru a sprijini SUA în zona Indo-Pacific

Ministrul de externe al Japoniei a promis că ţara sa îşi va consolida armata pentru a ajuta Statele Unite să menţină securitatea regională, în timpul unei vizite efectuate sâmbătă la un portavion american care patrulează în apele asiatice.

8290 afișări
Imaginea articolului Japonia anunţă o consolidare a capacităţilor militare pentru a sprijini SUA în zona Indo-Pacific

"Astăzi am avut ocazia să experimentez pe viu prima linie de front a securităţii naţionale", a declarat Yoshimasa Hayashi reporterilor în hangarul USS Abraham Lincoln care navighează în apele de la sud de Tokyo. Japonia îşi va "consolida semnificativ" capacităţile de apărare şi va colabora îndeaproape cu Statele Unite, a adăugat el, potrivit Reuters.

Hayashi a vorbit în contextul în care Japonia este îngrijorată de faptul că invazia Rusiei în Ucraina, pe care o consideră un afront adus normelor diplomatice internaţionale, ar putea încuraja China vecină să folosească forţa militară pentru a obţine controlul asupra Taiwanului şi să ameninţe insulele japoneze din apropiere.

Japonia şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la aprofundarea legăturilor de securitate dintre Beijing şi Moscova, care au inclus exerciţii comune în apele din jurul Japoniei.

China a declarat că intenţiile sale în Asia sunt paşnice.

Hayashi a zburat spre portavion de la Tokyo împreună cu ambasadorul american Rahm Emanuel, care a avertizat că invazia Ucrainei, pe care Rusia o descrie drept o "operaţiune specială", prezintă riscuri de securitate în regiuni mult dincolo de Europa, inclusiv în Indo-Pacific.

Cei doi au urmărit operaţiunile de zbor ale portavionului de pe puntea portavionului Lincoln, care tocmai plecase din Marea Japoniei, în apropiere de peninsula coreeană, unde a efectuat exerciţii navale cu Forţa Maritimă de Autoapărare a Japoniei, în urma ultimului tir de rachetă efectuat de Coreea de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici