Japonia şi India îşi consolidează legăturile economice. Premierul nipon a anunţat investiţii de 42 miliarde de dolari

Prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat sâmbătă că ţara sa va investi 42 de miliarde de dolari în India în următorii cinci ani, în cadrul unui acord care se aşteaptă să stimuleze comerţul bilateral dintre cele două puteri asiatice.

1073 afișări
Imaginea articolului Japonia şi India îşi consolidează legăturile economice. Premierul nipon a anunţat investiţii de 42 miliarde de dolari

Sursa Foto: AP

Kishida s-a întâlnit cu omologul său, Narendra Modi, la New Delhi, în timpul primei sale vizite în India de la preluarea mandatului. Cei doi lideri au purtat discuţii de la economie la cooperare în domeniul securităţii.

Într-o declaraţie de presă televizată, Kishida a declarat că planul de investiţii va aduce beneficii uriaşe pentru mai multe industrii, de la dezvoltarea infrastructurii urbane la energia verde, potrivit AP.

Kishida a mai spus că cele două părţi au reafirmat angajamentul Japoniei şi Indiei de a consolida legăturile de securitate în regiunea Indo-Pacific şi au purtat discuţii cu privire la criza actuală din Ucraina.

"Am discutat despre situaţia din Ucraina. Atacul rusesc este o chestiune serioasă, deoarece a zdruncinat normele internaţionale", a spus el.

India afirmă că legăturile cu Japonia sunt esenţiale pentru stabilitatea în regiune. Cele două naţiuni, alături de Statele Unite şi Australia, sunt membre ale alianţei Indo-Pacific, cunoscută sub numele de "Quad", care contracarează influenţa crescândă a Chinei în Asia.

India este singurul membru Quad care nu a condamnat invazia Rusiei în Ucraina. Ea s-a abţinut de la a lua atitudine şi s-a abţinut de la a vota împotriva Rusiei la ONU sau de la a-l critica pe preşedintele Vladimir Putin.

Între timp, Japonia a impus sancţiuni financiare pentru a izola Rusia, inclusiv controale la exportul de produse de înaltă tehnologie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici