Japonia şi SUA vor instala un nou radar pe traiectoria unor rachete nord-coreene

Japonia şi Statele Unite au optat să instaleze un nou radar american în arhipelagul nipon, în regiunea Kyoto (vest), care să permită detectarea oricărei ameninţări cu rachete lansate de Coreea de Nord, scriu agenţiile de presă japoneze duminică.

400 afișări
Imaginea articolului Japonia şi SUA vor instala un nou radar pe traiectoria unor rachete nord-coreene

Japonia şi SUA vor instala un nou radar pe traiectoria unor rachete nord-coreene (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Un radar, "X-band", există deja în nordul Japoniei, la baza Shakiri, la Tsugaru. Destinat detectării rachetelor balistice, el permite forţelor americane să lanseze rachete de interceptare de tip sol-aer sau mare-aer.

Un nou radar va fi construit la o bază a forţelor aeriene japoneze de la Kyotango, la nord-vest de Kyoto, pe litoralul Mării Japoniei, numită Marea de Est de către coreeni, au anunţat agenţiile Kyodo News şi Jiji Press, citând surse neidentificate.

Alegerea Kyotango se explică prin faptul că o rachetă nord-coreeană vizând teritoriile americane Guam sau Hawaii, în Pacific, survolează vestul sau centrul Japoniei, potrivit Kyodo.

Premierul japonez Shinzo Abe şi preşedintele american Barack Obama au aprobat proiectul vineri, la Washington, a adăugat aceeaşi sursă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici