Jared Kushner, ginerele preşedintelui Donald Trump, a folosit un cont de mail privat pentru a comunica cu oficiali din Administraţia Trump

Jared Kushner, consilier prezidenţial şi ginerele preşedintelui Donald Trump, a utilizat un cont de mail privat pentru a comunica cu alţi membri ai Administraţiei Trump, inclusiv pentru a discuta chestiuni oficiale, potrivit unor surse citate de site-ul Politico.

848 afișări
Imaginea articolului Jared Kushner, ginerele preşedintelui Donald Trump, a folosit un cont de mail privat pentru a comunica cu oficiali din Administraţia Trump

Jared Kushner, ginerele preşedintelui Donald Trump, a folosit un cont de mail privat pentru a comunica cu oficiali din Administraţia Trump

Sursele citate au indicat că mailurile erau despre acoperire mediatică, planificare de evenimente şi alte subiecte.

Abbe Lowell, avocatul lui Kushner, a declarat că ginerele preşedintelui a acţionat în conformitate cu regulile guvernamentale privind păstrarea evidenţei şi înregistrărilor prin faptul că a trimis toate mailurile pe contul său oficial.

"Mai puţin de o sută de mailuri din ianuarie şi până în august au fost trimise sau primite de dl.Kushner, pe contul personal, de la colegi din cadrul Casei Albe", a transmis Lowell.

Potrivit Politico, pe lângă Kushner alţi oficiali de la Casa Albă care au folosit conturi de mail private se numără Reince Priebus, fost şef al Cancelariei prezidenţiale, sau Steve Bannon, fost consilier pentru Strategii Politice.

Nu există indicii că Jared Kushner ar fi transmis informaţii clasificate sau sensibile utilizând contul privat.

În timpul campaniei prezidenţiale din 2016, Donald Trump a criticat-o pe contracandidata sa, Hillary Clinton, pentru utilizarea unui server de mail privat în timp ce aceasta era secretar de Stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici