John Kerry şi NATO au confirmat că Rusia îşi retrage trupele de la frontiera cu Ucraina. Rasmussen: Aproximativ două treimi din efective s-au retras

Rusia îşi retrage militarii mobilizaţi la frontiera cu Ucraina, a confirmat joi secretarul de Stat John Kerry, care, totodată, a denunţat sosirea unor combatanţi ceceni proruşi în estul acestei foste republici sovietice. Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a anunţat că Alianţa Nord-Atlantică a observat semnale privind retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina.

1284 afișări
Imaginea articolului John Kerry şi NATO au confirmat că Rusia îşi retrage trupele de la frontiera cu Ucraina. Rasmussen: Aproximativ două treimi din efective s-au retras

John Kerry confirmă că Rusia îşi retrage trupele de la frontiera cu Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE 20:19 NATO confirmă că Rusia a început retragerea trupelor de la frontierele cu Ucraina

Alianţa Nord-Atlantică a observat semnale privind retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina, anunţă secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, precizând că aproximativ două-treimi din trupe deja s-au îndepărtat, informează AFP.

"Am observat unele semnale privind începerea retragerii trupelor ruse. Aproximativ două-treimi din efective deja s-au retras", a declarat Rasmussen la Vilnius.

Secretarul general NATO a cerut din nou Rusiei să nu mai susţină insurgenţii separatişti din estul Ucrainei.

"Continuăm să cerem Rusiei să înceteze să mai susţină grupările proruse şi să închidă frontierele, astfel încât să nu se mai permită circulaţia combatanţilor şi armamentului", a spus el.

"Trupele care se aflau la frontieră se retrag spre Moscova", a declarat Kerry pentru postul american de televiziune PBS, confirmând ceea ce a constatat marţi un oficial al Pentagonului.

În schimb, "există probe potrivit cărora ruşii traversează frontiera", a subliniat el.

"Ceceni antrenaţi în Rusia trec graniţa pentru a inflama situaţia, pentru a se angaja în lupte", a acuzat Kerry.

Presa ucraineană a afirmat în această săptămână că militari ceceni sunt prezenţi în Doneţk, un bastion al separatiştilor.

Miercuri, preşedintele cecen Ramzan Kadîrov a dezminţit zvonurile potrivit cărora a trimis militari să lupte în estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici