John Kerry şi echipa sa, verificaţi cu un detector de metale înaintea întâlnirii cu liderul egiptean

Secretarul de Stat american, John Kerry, şi echipa sa au fost verificaţi cu un detector de metale înainte de a se întâlni cu preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi, la palatul prezidenţial din Egipt, un proces de securitate neobişnuit pentru astfel de delegaţii.

182 afișări
Imaginea articolului John Kerry şi echipa sa, verificaţi cu un detector de metale înaintea întâlnirii cu liderul egiptean

John Kerry (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Personalul de securitate egiptean a folosit marţi după-amiază un detector de metale pentru a-i verifica pe Kerry şi echipa sa, apoi le-a permis accesul, potrivit agenţiei Reuters.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Jen Psaki a precizat pe Twitter că oficialii americani se concentrează pe găsirea unui acord de încetare a ostilităţilor între Israel şi palestinieni. "@JohnKerry şi echipa se concentrează împreună cu egiptenii pe problema unui armistiţiu, nu pe măsurile de securitate din această după-amiază", a scris aceasta.

După întâlnirea de marţi cu preşedintele egiptean şi alţi oficiali de rang înalt, Kerry a sfidat interdicţia impusă de Agenţia federală pentru aviaţie din SUA (FAA) şi a luat avionul de la Cairo la Tel Aviv, într-un semn al voinţei puternice de a ajuta la încheierea unui armistiţiu în Fâşia Gaza.

Kerry a ajuns la Tel Aviv cu un avion al Forţelor Aeriene, la o zi după ce FAA a interzis zborurile comerciale spre Aeroportul Internaţional Ben Gurion. Interdicţia a fost impusă după ce o rachetă lansată de gruparea palestiniană Hamas a căzut în apropierea aeroportului.

Ministerul israelian al Transporturilor a cerut marţi companiilor aeriene americane şi europene să revină asupra deciziei de a evita statul evreu, insistând că aeroportul Ben Gurion este sigur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici