John Kerry: Statele Unite sunt pregătite să apere Japonia în cazul unui conflict cu China

Statele Unite sunt pregătite să apere Japonia, o ţară aliată, în cazul unui conflict militar cu China, avertizează secretarul de Stat american, John Kerry, în contextul tensiunilor teritoriale din Marea Chinei de Est dintre Tokyo şi Beijing.

1266 afișări
Imaginea articolului John Kerry: Statele Unite sunt pregătite să apere Japonia în cazul unui conflict cu China

John Kerry: Statele Unite sunt pregătite să apere Japonia în cazul unui conflict cu China

În cursul unei întrevederi cu ministrul nipon de Externe, Fumio Kishida, John Kerry, care are programată o vizită în China săptămâna viitoare, a invocat un tratat din anul 1960 prin care Statele Unite se angajează să apere Japonia.

"Statele Unite sunt determinate permament să respecte obligaţiile prevăzute în tratatul cu aliaţii japonezi. Acest lucru este valabil şi în contextul evenimentelor din Marea Chinei de Est", a subliniat Kerry.

La sfârşitul anului trecut, China a creat o zonă de securitate aeriană în Marea Chinei de Est, inclusiv într-un perimetru în care sunt insule sub control nipon revendicate de Beijing.

"Statele Unite nu recunosc şi nu acceptă Zona de Identificare Aeriană din Marea Chinei de Est", a insistat John Kerry.

Cu ocazia întrevederii de la Washington, Fumio Kishida a transmis o invitaţie adresată preşedintelui Barack Obama de a efectua o vizită de stat în Japonia. Potrivit unor surse diplomatice, Obama ar putea merge în Japonia în aprilie, când are programat un turneu în Asia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici