Jose Manuel Barroso: Nelson Mandela a schimbat cursul istoriei lumii. Laurent Fabius: Mandela a fost "tatăl Africii de Sud"

Nelson Mandela a schimbat cursul istoriei Africii de Sud şi al lumii, a declarat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

223 afișări
Imaginea articolului Jose Manuel Barroso: Nelson Mandela a schimbat cursul istoriei lumii. Laurent Fabius: Mandela a fost "tatăl Africii de Sud"

Nelson Mandela (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nelson Mandela a schimbat cursul istoriei poporului său, al ţării sale, al continentului Africa şi al lumii", a scris pe Twitter preşedintele Comisiei Europene, aducând un omagiu eroului luptei împotriva apartheid.

Fostul preşedinte sud-african Nelson Mandela a murit, joi seara, la vârsta de 95 de ani.

Herman Van Rompuy: Nelson Mandela a fost unul dintre cei mai mari lideri politici contemporani

Nelson Mandela a fost una dintre cele mai mari personalităţi politice contemporane, a declarat Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European, ca reacţie la decesul fostului preşedinte sud-african.

Nelson Mandela a fost una dintre cele mai mari personalităţi politice din vremea noastră. Trebuie să îi onorăm memoria printr-un angajament mai puternic în favoarea democraţiei", a transmis preşedintele Uniunii Europene.

Laurent Fabius: Nelson Mandela a fost "tatăl Africii de Sud"

Ministrul francez de Externe Laurent Fabius a apreciat joi că Nelson Mandela a fost "tatăl Africii de Sud", relatează AFP.

"Odată cu Nelson Mandela, a dispărut şi tatăl Africii de Sud, pilonul luptei pentru libertate şi reconciliere", a declarat Fabius, citat într-un comunicat.

"Îl salut pe gigantul carismatic care a decedat", a adăugat el, prezentând "profunde condoleanţe familiei, apropiaţilor şi ţării (lui Mandela)".

De asemenea, Fabius şi-a exprimat admiraţia faţă de eroul luptei anti-apartheid.

Ulterior, ministrul francez al Culturii, Jack Lang, a apreciat că Mandela "oferă noilor generaţii o importantă lecţie de viaţă".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici