Jumătate din teritoriul Statelor Unite, acoperit de zăpadă - FOTO, VIDEO

Teritoriul Statelor Unite este acoperit de zăpadă în proporţie de 50%, potrivit serviciului naţional de meteorologie, ninsori puternice fiind aşteptate în zone din statele Michigan şi Vermont

4267 afișări
Imaginea articolului Jumătate din teritoriul Statelor Unite, acoperit de zăpadă - FOTO, VIDEO

Jumătate din teritoriul Statelor Unite, acoperit de zăpadă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele 50 de state înregistrau, joi dimineaţă, temperaturi sub limita de îngheţ, chiar şi în zonele de obicei calde. Temperaturile din Mauna Kea, în Hawaii au coborât sub zero grade Celsius, la fel ca şi în Panhandle, Florida, unde au fost emise avertizări de îngheţ.

Cauza acestor ninsori specifice este efectul Marilor Lacuri. Fenomenul se produce în momentul în care masele de aer arctic trec deasupra Marilor Lacuri, a căror temperatură creşte, determinând o evaporare accentuată. Vaporii ajunşi în atmosferă se transformă în fulgi de zăpadă, fiind antrenaţi spre sud de curenţii de aer şi determinând ninsori abundente pe teritoriul nord american.

Zona oraşului Buffalo, din statul New York, este una dintre cele mai afectate, cu un strat de zăpadă ce depăşeşte un metru şi jumătate. Ninsorile au atins, în 24 de ore, nivelul pe care trebuiau să îl atingă în întregul sezon.

Se aşteaptă ca precipitaţiile să continue, după o mică întrerupere în cursul zilei de miercuri.

Meteorologul CNN Chad Myers susţine că este posibil ca joi, într-un interval de zece ore, să se adauge un nou strat de până la 70 de centimetri.

Din cauza cantităţii uriaşe de zăpadă, autorităţile au renunţat să mai folosească frezele. Doar maşinile de salubrizare se mai încumetă se îndepărteze zăpada cu lamele. Peste 6.500 de tone de zăpadă au fost îndepărtate de pe străzile oraşului şi de pe autostrăzi. În sudul oraşului Buffalo circulaţia a fost interzisă, echipele de salvare intervenind cu snowmobile.

Şapte persoane au decedat până în prezent, în SUA, din cauza condiţiilor meteorologice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici