Jumătate dintre greci fac evaziune fiscală. În top se află doctorii, liber-profesioniştii şi avocaţii

Cel puţin jumătate dintre greci nu plătesc către stat toate taxele pe care le datorează, în topul listei evazioniştilor aflându-se doctorii, urmaţi de comercianţi şi firme de avocatură şi notariat, potrivit unui studiu al Confederaţiei Naţionale de Retail din Grecia, citat de Kathimerini.

1175 afișări
Imaginea articolului Jumătate dintre greci fac evaziune fiscală. În top se află doctorii, liber-profesioniştii şi avocaţii

Jumătate dintre greci fac evaziune fiscală. În top se află doctorii, liber-profesioniştii şi avocaţii (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

De asemenea, circa jumătate din populaţia Greciei ar refuza bon fiscal dacă ar avea această opţiune, arată studiul, evidenţiind că evaziunea nu este considerată de mulţi cetăţeni ca fiind un lucru rău. Peste 90% din persoanele consultate au afirmat că ar cere bon fiscal dacă ar obţine astfel beneficii.

În fruntea topului evazioniştilor se află doctorii (afirmă 88,6% din respondenţi), urmaţi de liber-profesionişti (85,4%), firme de avocatură şi notariat (75,2%), firme de catering (57,9%) şi benzinării (44,1%).

Supermarketurile s-au situat în coada listei, cu 17,7%.

La studiu au participat 1.600 de persoane şi 1.000 de firme şi companii.

Grecia urmează să înregistreze în 2013 al şaselea an de recesiune, în contextul impactului crizei şi măsurilor de austeritate impuse pentru a primi ajutor financiar extern, după ce îndatorarea ridicată a adus finanţele statului în pragul colapsului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici