Juncker, despre introducerea pedepsei cu moartea în Ungaria: Nimeni care introduce pedeapsa capitală nu îşi are locul în Uniunea Europeană

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că va considera "cauză de divorţ" introducerea pedepsei cu moartea în Ungaria.

5165 afișări
Imaginea articolului Juncker, despre introducerea pedepsei cu moartea în Ungaria: Nimeni care introduce pedeapsa capitală nu îşi are locul în Uniunea Europeană

Jean-Claude Juncker (Imagine: AP/Mediafax Foto)

"Nimeni care introduce pedeapsa capitală nu îşi are locul în Uniunea Europeană", a declarat el într-un interviu acordat luni Suddeutsche Zeitung.

Juncker a afirmat că face parte din crezul politic elementar absenţa pedepsei cu moartea, aşa că va apărea un conflict în cazul în care premierul ungar Viktor Orban va contesta acest principiu.

Comentând afirmaţiile lui Orban potrivit cărora planul de redistribuire a imigranţilor în cadrul UE este o "nebunie", Juncker a declarat că premierul ungar "nu este în mod evident familiar cu termenii psihologiei şi neuroştiinţei dar acest lucru nu trebuie să îi fie imputat".

Orban a generat un val de nemulţumire în Europa la sfârşitul lui aprilie, când a afirmat că subiectul pedepsei cu moartea, care a fost abolită în 1990 în Ungaria după înlăturarea de la putere a regimului comunist, a fost "repus pe ordinea de zi". Comisia Europeană a reamintit că abolirea pedepsei capitale este "o condiţie prealabilă pentru aderarea la UE" şi pentru a rămâne în cadrul blocului comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici