Kievul cere UE să transmită un mesaj clar de fermitate Rusiei

Ucraina a cerut luni Uniunii Europene să transmită "un mesaj clar" de fermitate Rusiei, însoţit, în caz de necesitate, de ameninţarea impunerii unor noi sancţiuni.

323 afișări
Imaginea articolului Kievul cere UE să transmită un mesaj clar de fermitate Rusiei

Kievul cere UE să transmită un mesaj clar de fermitate Rusiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este momentul să fie formulat un mesaj clar faţă de Moscova, transmiţându-i că o eventuală nouă încercare de destabilizare a Ucrainei va fi urmată de măsuri suplimentare din partea UE", a declarat ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, în contextul în care omologii europeni urmează să decidă la Bruxelles noi sancţiuni în legătură cu criza din estul Ucrainei.

De asemenea, Klimkin şi-a exprimat speranţa că o întâlnire la nivel înalt între Kiev şi Moscova va avea loc în cursul săptămânii, pentru discuţii cu privire la armistiţiul încheiat în septembrie la Minsk.

Ministrul ucrainean de Externe se află într-o vizită la Bruxelles, unde a avut o întrevedere cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, înainte de a susţine un discurs în Parlamentul European.

"Avem nevoie de acest mesaj clar, care va identifica următoarele etape (...) ar fi necesar un pachet" de sancţiuni "puternice pentru a face presiuni asupra tuturor celor care susţin destabilizarea situaţiei", a adăugat Klimkin, acuzând UE că nu a dat niciodată dovadă de coerenţă în politica faţă de Rusia.

"Acum este momentul să fie găsită o astfel de politică", a apreciat el. "De asemenea, UE ar trebui să susţină reformele din Ucraina, pentru ca aceasta să înregistreze un adevărat succes", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici