Kievul şi separatiştii se acuză din nou de ÎNCĂLCAREA armistiţiului. Patru militari ucraineni au fost ucişi

Ministerul ucrainean al Apărării a acuzat din nou separatiştii proruşi de încălcarea armistiţiului în mai multe localităţi din estul Ucrainei, relatează agenţia Ukrinform, în pagina electronică. Un reprezentant al Ministerului ucrainean al Apărării a anunţat, marţi, că patru militari ucraineni au fost ucişi.

950 afișări
Imaginea articolului Kievul şi separatiştii se acuză din nou de ÎNCĂLCAREA armistiţiului. Patru militari ucraineni au fost ucişi

Kievul şi separatiştii se acuză din nou de încălcarea armistiţiului în estul Ucrainei

UPDATE 10:45 - Patru militari ucraineni, ucişi în timpul armistiţiului cu separatiştii proruşi

Patru militari ucraineni au fost ucişi în estul Ucrainei de la intrarea în vigoare, vineri, a armistiţiului semnat de Kiev şi separatişti proruşi, a anunţat marţi un reprezentant al Ministerului ucrainean al Apărării, relatează AFP.

"În timpul armistiţiului, patru militari au fost ucişi, iar (alţi) 29 (au fost) răniţi", a declarat Vitali Andronatii, şeful departamentului medical al Ministerului Apărării, citat de presa ucraineană.

Militarii ucraineni respectă în mod unilateral regimul de încetare a focului, care este încălcat de către separatişti, a denunţat ministerul ucrainean, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook.

"Menţionăm că luni, la ora 19.00, armistiţiul era respectat doar de către armata ucraineană. Teroriştii (insurgenţii proruşi) continuau atacurile asupra poziţiilor noastre. Încălcări ale regimului de încetare a focului au fost înregistrate în localităţile: Nijnaia Krîmka, Avdeevka, Popasnaia, Nikişeno, Maiorsk, Kirovskoe şi Faşevka", menţionează Ministerul Apărării de la Kiev.

Potrivit ministerului, "forţele ucrainene nu folosesc aviaţia şi artileria", militarii ucraineni ripostând "doar cu arme de calibru mic".

La rândul lor, separatiştii acuză Kievul că a încălcat armistiţiul în mai multe localităţi, printre care Krasnîi Luci, Stahanov (în regiunea Lugansk), Peski şi Jdanovka (în nordul regiunii Doneţk).

Forţele guvernamentale şi separatiştii din estul Ucrainei au încheiat un armistiţiu care a intrat în vigoare vineri, dar deja sâmbătă s-au acuzat reciproc de încălcarea lui.

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko a menţionat luni că armistiţiul a fost încălcat în repetate rânduri.

"Din nefericire, avem numeroase cazuri, poate 10-12 pe zi, în care încetarea focului este încălcată", a declarat el, precizând că cere ca Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să aibă "un reprezentant în fiecare punct periculos".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici