Video Kim Jong-un ar fi pilotat un avion uşor fabricat în Coreea de Nord - VIDEO

Televiziunea nord-coreeană a difuzat imagini în care liderul Kim Jong-un pare să piloteze un avion uşor fabricat în ţară, deşi acesta nu deţine brevet de pilot.

1276 afișări

Kim Jong-un apare în imagini alături de alte persoane, înainte de decolarea avionului şi după aterizarea acestuia. Aeronava de mici dimensiuni apare în filmare în aer, însă feţele piloţilor nu sunt vizibile, astfel încât nu se ştie exact dacă Kim Jong-un a pilotat sau nu avionul, informează dailymail.co.uk.

Demonstraţia de zbor a avionului uşor este aplaudată frenetic de publicul aflat pe parginea pistei.

Imaginile au fost difuzate de televiziunea de stat nord-coreeană.

Aceasta nu este prima dată când liderul de la Phenian ar fi pilotat avioane, deşi nu deţine brevet de pilot. În luna aprilie, Agenţia Centrală Nord-Coreeană (KCNA) a difuzat în mod neobişnuit informaţii despre o fabrică ce produce avioane. Aceasta a afirmat că Kim, cunoscut pentru interesul său faţă de ştiinţă, tehnologie şi forţa aeriană, şi-a exprimat mulţumirea că muncitorii ţării "au înregistrat un progres minunat în cursa pentru dezvoltarea unor echipamente de vârf cu puterile competitive din lumea întreagă".

Munca lor este "o trambulină solidă pentru progrese rapide" ale ştiinţei nord-coreene şi industriei constructoare de maşini, a adăugat el.

După ce a inspectat fabrica, el a urcat la bordul unuia dintre avioanele noi şi l-a testat pilotându-l el însuşi, potrivit KCNA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici