Kim Jong Un, măsuri disperate. Angajaţii din birouri şi fabrici vor fi trimişi la câmp pentru a se alătura luptei împotriva secetei

Angajaţii din Coreea de Nord de la birouri şi muncitorii din fabrici au fost trimişi în zonele agricole din întreaga ţară pentru a se alătura luptei împotriva secetei, a anunţat miercuri presa de stat, pe fondul îngrijorărilor legate de o penurie prelungită de alimente.

113672 afișări
Imaginea articolului Kim Jong Un, măsuri disperate. Angajaţii din birouri şi fabrici vor fi trimişi la câmp pentru a se alătura luptei împotriva secetei

Kim Jong Un, măsuri disperate. Angajaţii din birouri şi fabrici vor fi trimişi la câmp pentru a se alătura luptei împotriva secetei

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut măsuri pentru a îmbunătăţi situaţia alimentară puternic afectată de pandemia de coronavirus şi de taifunuri.

Seceta şi inundaţiile reprezintă de mult timp o ameninţare sezonieră pentru Coreea de Nord, care nu dispune de sisteme de irigaţii şi de alte infrastructuri, iar orice risc natural grav ar putea paraliza economia sa izolată, care se resimte deja din cauza sancţiunilor internaţionale.

Ziarul nord-coreean Rodong Sinmun a declarat că oficialii guvernamentali şi lucrătorii din companii şi fabrici "şi-au dat mâna cu fermierii din întreaga ţară" pentru a distribui echipamente de pompare şi a dezvolta resursele de apă în regiunile predispuse la secetă.

Agenţia meteorologică a declarat săptămâna trecută că temperatura medie pentru luna aprilie a fost cu 2,3 grade Celsius (36,1 Fahrenheit) mai mare decât de obicei, cu doar 44% din media precipitaţiilor la nivel naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici