Kravciuk: Conflictul din regiunea Donbass ar putea fi rezolvat prin schimbarea Acordului de la Minsk

O modalitate de soluţionare a conflictului din regiunea Donbass este înlocuirea conţinutului prevăzut în Acordul de la Minsk, referitor la încetarea ostilităţilor, a declarat, duminică, primul preşedinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, relatează site-ul agenţiei de ştiri Tass.

497 afișări
Imaginea articolului Kravciuk: Conflictul din regiunea Donbass ar putea fi rezolvat prin schimbarea Acordului de la Minsk

Kravciuk: Conflictul din regiunea Donbass ar putea fi rezolvat prin schimbarea Acordului de la Minsk

"Cum am putea opri războiul? Există mai multe soluţii. Putem schimba conţinutul Acordului de la Minsk", a declarat Kravciuk într-un interviu acordat postului 112.Ukrainia.

Pe lângă asta, în opinia lui Kravciuk, o întrevedere între liderii Ucrainei şi Rusiei ar putea fi un pas major în faţă spre rezolvarea conflictului.

La data de 12 februarie 2015, negocierile de la Minsk s-au încheiat cu un acord de încetare a focului, care prevenea de asemenea retragerea armamentului greu şi demilitarizarea zonei, el fiind aprobat de membrii formatului Normadia (Rusia, Germania, Franţa şi Ucraina).

Conflictul militar din Ucraina, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, iar acordul de la Minsk a fost încălcat în mod frecvent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici