Kremlinul angajează bloggeri pentru a contracara opoziţia pe Internet

Kremlinul a decis să angajeze bloggeri pentru a combate influenţa crescândă a opoziţiei în reţelele de socializare, a anunţat marţi cotidianul proguvernamental Izvestia.

171 afișări
Imaginea articolului Kremlinul angajează bloggeri pentru a contracara opoziţia pe Internet

Kremlinul angajează bloggeri pentru a contracara opoziţia pe Internet

Potrivit unei surse apropiate de administraţia prezidenţială, autorităţile ruse vor să controleze, în special, discuţiile privind problemele de corupţie sau naţionalismul pe Internet.

"Aceasta nu va însemna că informaţiile vor fi prezentate într-un mod care ne-ar avantaja, ci faptul că noi nu trebuie să lăsam discuţiile să evolueze într-un sens distructiv", a afirmat sursa.

"Deseori un fapt evocat de un blogger formează o opinie publică mai bună, decât o informaţie prezentată de către conducere", a explicat acest funcţionar, adăugând că "majoritatea ţărilor, inclusiv Statele Unite, practică această politică".

Potrivit analistului Stanislav Belkovski, "Kremlinul vrea să înfiinţeze o unitate de bloggeri care va face pentru el ceea ce făceau Navalnîi şi colegii săi" pentru opoziţie.

Aleksei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus,Vladimir Putin, este un avocat în vârstă de 37 de ani, care a devenit cunoscut datorită unor investigaţii şi dezvăluiri privind corupţia, publicate pe Internet.

Internetul este principalul mijloc de exprimare al opoziţiei din Rusia, iar reţelele sale de socializare au jucat un rol important în valul de contestare, fără precedent, a puterii de la Moscova, care a avut loc pe întregul teritoriu al statului, în iarna 2011-2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici