Liderii G20 vor dezbate problema pandemiei de COVID-19 într-o videoconferinţă

  • Liderii G20 vor participa, joi, la un summit ţinut prin video conferinţă
  • Principalul subiect ce va fi dezbătut este pandemia de COVID-19
  • Divergenţele dintre Arabia Saudită şi Rusia precum şi cele dintre SUA şi China, ar putea îngreuna discuţiile
374 afișări
Imaginea articolului Liderii G20 vor dezbate problema pandemiei de COVID-19 într-o videoconferinţă

Liderii G20 vor dezbate problema pandemiei de COVID-19 într-o videoconferinţă

Liderii ţărilor care fac parte din G20, grupul celor mai puternice 20 de economii din lume, vor participa, joi, la o conferinţă video în cadrul căreia vor discuta despre pandemia de COVID-19, scrie Reuters.

Miniştrii de finanţe a ţărilor membre G20 şi şefii celor mai mari bănci din lume, au convenit în cadrul unei conferinţe video separate din această săptămână să elaboreze un „plan de acţiune”.

Conferinţa video a liderilor G20 va fi prezidată de regele Salman al Arabiei Saudite şi scopul discuţiilor este cel de a „promova un răspuns global coordonat la pandemia COVID-19 şi implicaţiile sale economice şi umanitre”.

O sursă citată de Reuters, spune că reprezentanţi ai liderilor celor 20 de ţări, vor vorbi miercuri, pentru a se pune de acord cu privire la subiectele care vor fi ridicate.

De altfel există îngrijorări că, din cauza termenului scurt în care a fost organizat summit-ul şi a faptului că liderii vor discuta în video conferinţă şi nu va exista o interacţiune directă, s-ar putea să nu se ajungă la un compromis.

De asemenea, discuţiile ar putea fi îngreunate de războiul preţului petrolului dintre Arabia Saudită şi Rusia şi de tensiunile crescânde dintre Statele Unite şi China.

La summitul de joi vor participa şi reprezentanţi ai unor ţări care nu fac parte din G20, dar sunt puternic afectate de coronavirus, ca Spania, Iordania, Singapore sau Elveţia, precum şi lideri ai unor organizaţii internaţionale, ca Naţiunile Unite, Banca Mondială, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi a Comerţului (OMC).

 
 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici