Liderul Hezbollah i-a oferit puşca unui militar israelian lui Mahmoud Ahmadinejad

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, i-a ofeit joi preşedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, o puşcă aparţinând unui militar israelian, a anunţat postul de televiziune al mişcării şiite libaneze.

18 afișări
Imaginea articolului Liderul Hezbollah i-a oferit puşca unui militar israelian lui Mahmoud Ahmadinejad

Liderul Hezbollah i-a oferit o puşca unui militar israelian lui Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Imagini ale postului Al Manar l-au înfăţişat pe preşedintele iranian şi pe aliatul său cheie în Liban îmbrăţişându-se, iar ulterior discutând, zâmbind.

Cei doi s-au întâlnit la "Ambasada Iranului la Beirut, unde au discutat (...) rezultatele vizitei istorice întreprinsă de preşedintele Ahmadinejad", se arată în comunicatul Hezbollah.

Hassan Nasrallah i-a oferit, ulterior, preşedintelui iranian "drept cadou şi în semn de loialitate şi recunoştinţă" o puşcă aparţinând unui soldat israelian, prezentată ca o "captură în războiul din 2006", între Hezbollah şi statul evreu.

Iranul este principalul susţinător politic şi militar al "Partidului lui Dumnezeu".

Ultimele imagini cu cei doi împreună, inamici declaraţi ai Israelului, au fost difuzate de televiziune la 26 februarie, de la o reuniune tripartită, la Damasc, alături de celălalt aliat al lor, preşedintele sirian, Bashar al-Assad.

Deplasările lui Nasrallah sunt foarte secrete, din motive de securitate. Ultima sa apariţie în public a avut loc în iulie 2008.

Preşedintele iranian a efectuat o vizită oficială de două zile în Liban, în cadrul căreia a ajuns până în sudul ţării, la câţiva kilometri de Israel, a cărui "dispariţie" a prezis-o încă o dată.

Această deplasare a fost cel mai puternic moment al vizitei lui Ahmadinejad în Liban, criticată de majoritatea parlamentară prooccidentală libaneză, dar şi de către Statele Unite şi Israel, care acuză Iranul că înarmează Hezbollah, mişcarea politică şi militară cea mai puternică din această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici