Liderul interlop Kiril Raşkov, implicat în complotul de asasinare a unui procuror bulgar

Liderul interlop rom Kiril Raşkov, suspectat că ar fi ordonat uciderea unui tânăr în satul Katuniţa din Bulgaria, în septembrie, generând revolte împotriva romilor la nivelul întregii ţări, ar fi implicat în complotul ce viza asasinarea unui procuror bulgar.

232 afișări

Poliţia bulgară a confirmat joi că a reţinut trei persoane suspectate că ar fi complotat pentru asasinarea procurorului bulgar Oleg Ianev, de la Înalta Curte de Casaţie, relatează site-ul Novinite.com.

Procurorii au formulat deja acuzaţii împotriva celor trei care, împreună cu liderul interlop rom Kiril Raşkov, au efectuat în perioada iunie-septembrie 2011 pregătiri în vederea uciderii a trei persoane.

Informaţiile privind aceste arestări au apărut în presă miercuri, când cei trei reţinuţi au fost descrişi ca "lideri romi".

Una dintre ţintele complotului ar fi procurorul Ianev, iar celelalte două persoane care ar fi ajutat la investigarea contractelor de asasinare.

Cei trei suspecţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 50 de ani, au fost reţinuţi în oraşele Levski şi Kostinbrod, unde operau în plus faţă de capitala Sofia. Toţi trei au antecedente penale, iar ancheta în acest caz va continua.

Acuzaţii similare vor fi formulate şi împotriva lui Kiril Raşkov, care în prezent este judecat pentru că a ameninţat cu moartea un sătean. Între timp, autorităţile au anunţat joi că Raşkov va fi menţinut în arest pe durata cercetărilor.

Un conflict interfamilial în satul Katuniţa, care a condus la moartea unui bulgar în septembrie, a generat revolte la nivel local şi proteste faţă de romi în întreaga ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici