Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie: Implicarea în războaie a amplificat riscurile teroriste/ Sondaj: Popularitatea partidului premierului Theresa May, în scădere

Implicarea Marii Britanii în conflicte militare a contribuit la amplificarea riscurilor teroriste, afirmă Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist (opoziţie), în timp ce sondajele de opinie arată reducerea semnificativă a avansului pe care îl avea formaţiunea de guvernământ, Partidul Conservator.

1367 afișări
Imaginea articolului Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie: Implicarea în războaie a amplificat riscurile teroriste/ Sondaj: Popularitatea partidului premierului Theresa May, în scădere

Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie: Implicarea în războaie a amplificat riscurile teroriste. Popularitatea conservatorilor scade

"O înţelegere informată a cauzelor terorismului este o parte esenţială a reacţiei eficiente pentru protejarea cetăţenilor noştri, printr-o abordare care să combată, nu să alimenteze terorismul. Mulţi experţi, inclusiv profesionişti ai serviciilor noastre de informaţii şi serviciilor de securitate, au depistat asocieri între războaiele în care am fost implicaţi ori pe care le-am susţinut în alte ţări şi terorismul de aici", a declarat Jeremy Corbyn.

"Însă această evaluare nu reduce în niciun fel vina celor care ne-au atacat copiii. (...) Vina este a teroriştilor, dar, dacă vrem să ne protejăm cetăţenii, trebuie să fim oneşti cu cei care ne ameninţă siguranţa", a adăugat liderul Partidului Laburist, citat de BBC News online.

"În mod clar, cauzele nu pot fi reduse doar la deciziile de politică externă", a adăugat Corbyn, criticând şi sistemul penitenciar, unde "subcultura violenţelor" a influenţat personalităţile tinerilor.

Jeremy Corbyn a subliniat că un guvern laburist ar pune la dispoziţie resurse suficiente pentru depistarea militanţilor islamişti. De asemenea, el a subliniat că trupele britanice vor fi trimise "strict unde va fi nevoie" şi unde "rezultatul va garanta pacea durabilă".

Jeremy Corbyn a făcut aceste declaraţii la reluarea campaniei electorale, la câteva zile după atacul terorist islamist din Manchester, soldat cu 22 de morţi şi aproape 120 de răniţi.

Un sondaj difuzat vineri de Institutul YouGov arată că avansul Partidului Conservator, condus de premierul Theresa May, este de doar 5%, comparativ cu 23% în urmă cu câteva săptămâni.

Partidul Conservator (centru-dreapta) este creditat cu 43% din intenţiile de vot, în scădere puternică, Partidul Laburist (centru-stânga) este la nivelul de 38%, iar Partidul Liberal-Democrat (centru-stânga) ar urma să primească 10% din voturi. Formaţiunea naţionalistă Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), este creditat cu 4%.

Marea Britanie va organiza pe 8 iunie alegeri parlamentare anticipate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici