Lidl retrage de la vânzare în Belgia produse care conţin carne de cal

Distribuitorul Lidl a anunţat luni seara că va retrage din magazinele sale din Belgia produse congelate "penne bolognese" în care au fost găsite urme de carne de cal în loc de vită.

340 afișări
Imaginea articolului Lidl retrage de la vânzare în Belgia produse care conţin carne de cal

Lidl retrage de la vânzare în Belgia produse care conţin carne de cal (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În baza unei anchete interne, lanţul de supermarketuri Lidl Belgia a constatat prezenţa unor urme de carne de cal într-un articol" de "penne bolognese" congelat sub marca firmei Combino şi fabricat de producătorul Copack, a anunţat Lidl Belgia într-un comunicat.

"În urma rezultatelor, am retras imediat articolul de la vânzare", a precizat purtătorul de cuvânt al companiei, Julien Wathieu, citat în comunicat.

El a dat asigurări că produsul în discuţie nu prezenta "pericol pentru sănătatea consumatorului".

Săptămâna trecută, marca franceză de produse congelate Picard a retras în Belgia loturi de lasagna bolognese ştampilate drept vită, după ce a descoperit că acestea conţineau carne de cal.

Luni, Lidl a anunţat că retrage din magazinele din Suedia, Finlanda şi Danemarca produse semipreparate prezentate drept vită şi care ar fi conţinut carne de cal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici