Donald Trump a decretat stare de urgenţă în SUA din cauza pandemiei. Reacţia burselor după discursul preşedintelui - VIDEO

  • Preşedintele Donald Trump a decretat, vineri seară, starea de urgenţă în Statele Unite ale Americii, din cauza pandemiei de coronavirus.
  • Decizia permite alocarea urgentă de fonduri federale.
  • Valorile indicilor burselor din Statele Unite au crescut la scurt timp după anunţul lui Trump, la o zi după cele mai slabe rezultate înregistrate din anul 1987 până acum.
18832 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a decretat stare de urgenţă în SUA din cauza pandemiei. Reacţia burselor după discursul preşedintelui - VIDEO

LIVE VIDEO Preşedintele SUA Donald Trump susţine o conferinţă de presă

Preşedintele Donald Trump a decretat, vineri seară, starea de urgenţă în Statele Unite ale Americii, din cauza pandemiei de coronavirus, o decizie care permite alocarea urgentă de fonduri federale.

„Întreprindem demersuri vigilente pentru a contracara şi a învinge această epidemie de coronavirus. Depunem eforturi şi am făcut progrese uriaşe (...). Prin eforturi colective, vom depăşi situaţia de risc", a afirmat Donald Trump.

„Pentru a mobiliza întreaga putere a Administraţiei federale în aceste efort, declar astăzi în mod oficial starea de urgenţă naţională. Decizia va permite accesul la fonduri de până la 50 de miliarde de dolari destinate statelor americane şi localităţilor afectate", a spus preşedintele SUA, potrivit CNBC.

„Fiecare stat american va crea imediat centre de coordonare a operaţiunilor antiepidemice", a subliniat Donald Trump, lăudând decizia sa de a suspenda accesul în SUA al cetăţenilor din ţări membre ale Spaţiului european de liberă circulaţie Schengen.

În Statele Unite sunt în prezent 1.268 de cazuri confirmate de coronavirus şi 33 de persoane decedate, conform unui bilanţ realizat de Universitatea Johns Hopkins.

Creşteri ale burselor din SUA după ce Donald Trump a decretat starea de urgenţă

Valorile indicilor burselor din Statele Unite au crescut, vineri seară, în contextul decretării stării de urgenţă, la o zi după cele mai slabe rezultate înregistrate din anul 1987 până acum.

Indicele S&P 500 a avut vineri o creştere de 9,3%, la fel ca Nasdaq, în timp ce Dow Jones Industrial a înregistrat o creştere de 9,4%, potrivit Business Insider.

Activităţile bursiere au fost volatile vineri, Dow Jones Industrial având imediat după deschidere o creştere de peste 1.200 de puncte. Creşterile s-au accentuat după ce preşedintele Donald Trump a decretat starea de urgenţă în cadrul eforturilor de limitare a răspândirii coronavirusului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici