Locuitori dintr-un sat ucrainean afirmă că au văzut "oameni căzând din cer", la prăbuşirea MH17

Locuitori dintr-un sat ucrainean aflat în zona în care s-a prăbuşit zborul MH17 joi afirmă că au crezut iniţial că localitatea este "bombardată", dar, după ce au ieşit din case, au văzut fragmente de avion căzând peste locuinţe şi "oameni căzând din cer", relatează BBC News online.

3501 afișări
Imaginea articolului Locuitori dintr-un sat ucrainean afirmă că au văzut "oameni căzând din cer", la prăbuşirea MH17

Locuitori dintr-un sat ucrainean afirmă că au văzut "oameni căzând din cer", la prăbuşirea MH17 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am auzit un zgomot, ca o explozie", a declarat o locuitoare, Alla, din satul Rasîpnoie. "Am crezut că suntem bombardaţi. Dar, când am fugit afară, am văzut o parte dintr-un avion căzând peste casa noastră", a continuat ea.

"Erau părţi de avion în curte şi diferite hârtii", şi-a amintit această martoră oculară, adăugând că "am găsit şi această bucată dintr-un card de credit de la o bancă americană".

Alţi locuitori din satul ucrainean au spus că au văzut "oameni căzând din cer".

Unul dintre ei, Nikolai, a declarat pentru agenţia Reuters că "era cam ora (locală) 17.00 (17.00, ora României). Se auzea un huruit foarte puternic de avion, după care a avut loc un fel de explozie ori o bubuitură, iar după aceea au început să cadă oameni din cer".

"Apăreau oameni direct din nori. Apoi a apărut şi fuzelajul avionului şi a căzut acolo, la aproximativ 50 de metri de aici", a declarat acest martor ocular.

Aproximativ 100 de specialişti în domeniul SIDA, familii care plecau în vacanţă, inclusiv un cuplu de florari, restauratori celebri şi un senator au murit, între mulţi alţii, în urma prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina,

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruuia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate persoanele care se aflau la bord au murit.

Vicepreşedintele filialei europene a companiei Malaysia Airlines, Huib Gorter, a declarat vineri într-o conferinţă de presă susţinută pe Aeroportul Schiphol de la Amsterdam că la bordul avionului erau 189 de cetăţeni olandezi, 29 de malaysieni, 27 de australieni, 12 indonezieni, nouă britanici, patru germani, patru belgieni, trei filipinezi, un canadian şi un neo-zeelandez.

Ministerul român de Externe a anunţat tot vineri că la bordul avionului se afla un român, cu dublă cetăţenie, canadiană, student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj,care era însoţit de o colegă de la UMF, o cetăţeană străină, fără să facă alte precizări, la solicitarea familiei victimei.

Autorităţile de la Kiev şi separatiştii proruşi se acuză reciproc de doborârea avionului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici