Locuitorii din New York, chemaţi la urne pentru a-şi alege noul primar. Cine l-ar putea înlocui pe Michael Bloomberg

Milioane de locuitori ai New York-ului au fost chemaţi marţi la urne pentru a alege un nou primar, favorit la succesiunea miliardarului Michael Bloomberg fiind candidatul de stânga, Bill de Blasio.

139 afișări
Imaginea articolului Locuitorii din New York, chemaţi la urne pentru a-şi alege noul primar. Cine l-ar putea înlocui pe Michael Bloomberg

Michael Bloomberg (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Toate sondajele indică o posibilă victorie a lui Bill de Blasio, un democrat în vârstă de 52 de ani, care a promis o schimbare radicală.

În acest cel mai mare oraş american, cu aproximativ 8,3 milioane de locuitori, sunt de şase ori mai mulţi alegători democraţi, decât republicani, însă un primar democrat nu a fost ales începând din 1989.

După Rudolph Giuliani (1994-2001) şi Michael Bloomberg (2002-2013), Bill de Blasio s-a poziţionat drept "progresist", apărător al claselor mijlocii, al familiilor şi minorităţilor.

El a denunţat, zi de zi, inegalităţile de la New York, oraş cu mai mulţi miliardari din lume, dar în care 21 la sută dintre locuitori trăiesc sub pragul sărăciei.

În ultima zi a campaniei sale, el i-a îndemnat pe susţinătorii săi să nu se demobilizeze crezând că victoria deja a fost obţinută. "Trebuie să mergeţi în fiecare cartier şi să le spuneţi oamenilor cât de importante sunt aceste alegeri", a declarat Bill de Blasio.

Actualul primar, Michael Bloomberg a refuzat să susţină vreun candidat la succesiune şi a denunţat "populismul" lui Bill de Blasio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici